Goochelen voor kinderen

“Als kind zag ik een keer een goochelaar optreden op mijn school. Wat deze man liet zien, sprak enorm tot mijn verbeelding: hij liet zijden doeken van kleur veranderen, metalen ringen leken door elkaar heen te smelten en aan het eind toverde hij uit het niets levende duiven tevoorschijn…

Dat dit optreden indruk op mij heeft gemaakt is nog zacht uitgedrukt. Het was een optreden dat ik nooit zal vergeten en het heeft mij destijds zeker geïnspireerd om zélf aan de slag te gaan met goochelen. Elke keer dat ik voor kinderen optreedt probeer ik net zo’n soort indruk achter te laten – de ervaring van onmiskenbare magie…”

Janse Heijn heeft verschillende shows voor kinderen ontwikkeld. Uiteraard bieden we een passende act voor verjaardagsfeestjes, maar ook voor scholen en BSO’s hebben we leuke shows. Erg populair zijn ook Janse’s goochelworkshops, waarin kinderen zelf enkele grappige trucs leren. Voor Sinterklaas, Halloween en Kerst biedt Janse enkele verrassende themashows.

Kinderfeestjes

Veel kinderen zijn gek op goochelen. Een optreden van een goochelaar op hun verjaardagsfeest is iets dat ze nooit meer zullen vergeten. Goochelen sluit perfect aan op de fantasie en belevingswereld van kinderen en een goochelshow is de perfecte manier om alle kinderen op een verjaardagsfeest tegelijkertijd te vermaken. We krijgen vaak van ouders te horen dat kinderen zo geïnspireerd zijn geraakt dat ze zelf aan de slag zijn gegaan met het oefenen en vertonen van trucs.

Familiegoochelaar_Kinderen_Kinderfeestje 2

Goochelaar Janse maakt jouw kinderfeest onvergetelijk!

Janse heeft door de jaren heen bij honderden kinderfeestjes voor veel gelach en verbazing gezorgd. Met deze ervaring weet hij precies hoe hij een optreden tot een onvergetelijk succes kan maken. Zijn verjaardagsvoorstelling duurt 45 minuten en zit propvol humor en interactie. De hoofdrollen in deze act zijn weggelegd voor de aanwezige kinderen (en de jarige in het bijzonder). Uiteindelijk zit de magie in hun reactie en spontaniteit.

Onze kinderfeestjes-aanbod in 2024:

Een hilarische show van 45 minuten waarin het feestvarken in het zonnetje wordt gezet!

Na afloop volgt een mini-workshop waarin een trucje wordt uitgelegd.

De show past in elke huiskamer (maar kan ook buiten).

Familiegoochelaar_Kinderen_kinderfeestje3

Kindershows en leeftijden

Onze kindershows zijn ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Dat betekent dat alle trucs, grapjes en interacties aansluiten bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijdscategorie.

Voor kinderen die jonger zijn dan vijf jaar adviseren wij een ander soort entertainment (poppenkast, clown, theater) te boeken. Zij leven sowieso al in een wereld waarin alles magisch en nieuw is. Voor hen is goochelen dan ook lang niet zo verbazingwekkend als voor oudere kinderen en volwassenen.

Kinderen van boven de tien jaar zijn vaak toe aan een wat meer flitsende en volwassen show. Voor deze leeftijdscategorie adviseren wij om één van onze familieshows of een workshop te boeken.

Scholen en BSO's

Voor scholen en BSO’s heeft Janse een wat grotere kindershow. Deze is zo in elkaar gezet dat hij prima in de gemiddelde aula of gymzaal kan worden gespeeld. Daarnaast doet deze act het ook goed op het schoolplein – mits de weersomstandigheden het toelaten. In deze show laat Janse zijn jonge publiek een paar van zijn meest verrassende en fabelachtige trucs zien: een spel met reuzenkaarten, een eindeloos touw en een stout wasbeertje passeren de revue. Een perfecte opening of afsluiter van het schooljaar!

Let op: voor Kerst, Sinterklaas en Halloween hebben wij speciale thema-acts. Deze hebben hetzelfde format (muziek, speelvlak en grootte van het publiek) maar zijn qua inhoud volledig aangepast aan deze feestdagen. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Onze Grote Kindershow in 2024:

Een vrolijke, interactieve act van 45 minuten met muziek en speciale effecten. Deze act is ontwikkeld voor grotere groepen kinderen!

Geschikt voor een publiek tot 500 kinderen. Het minimale speelvlak is 2,5 bij 3 meter. Wij zorgen zelf voor geluidsversterking en de bediening hiervan.

Zeer geschikt voor basisscholen en BSO’s

Heb je ook zoiets voor middelbare scholen?

We krijgen regelmatig aanvragen van middelbare scholen die op zoek zijn naar een gave act. De kindershows op deze pagina zijn gericht op kinderen van bassischoolleeftijd. Voor middelbare scholieren raden wij aan om één van onze familieshows te boeken. Deze acts zijn allemaal goed in te zetten voor tieners!

Workshops

De grote vraag na het zien van een goochelact is natuurlijk: ‘Hoe doet ‘ie dat?’. Dat verklappen we natuurlijk liever niet. Het leuke van goochelen is immers dat je niet weet hoe het werkt. Toch kan het soms ook erg leuk en leerzaam zijn om een trucje te leren – je weet nooit wanneer het van pas komt! Daarom geeft Janse met regelmaat goochelworkshops waarin hij enkele klassieke goocheltechnieken onthult.

Door de jaren heen heeft Janse een aantal verrassende trucs verzameld die ook nog eens makkelijk zijn om te leren. Tijdens zijn workshop vertelt onze goochelaar niet alleen hoe deze trucs werken maar laat hij ook zien op welke manier je deze trucs het beste kan vertonen. Op die manier biedt de workshop niet alleen nieuwe inzichten maar helpt deze ook om de presentatievaardigheden van de kinderen weer iets verder te brengen.

Onze Workshop in 2024:

Na een korte openingsact leert Janse zijn publiek enkele eenvoudige maar super leuke trucs. Hierbij is speciale aandacht voor presentatietechniek.

Geschikt voor kleinere groepen kinderen (maximaal 30). Het speciale materiaal voor de trucs in de workshop krijgen de kinderen mee naar huis.

Ouders, broertjes en zusjes – opgelet! Bereid je voor op een nieuwe goochelaar in je gezin!

Themashows

Sinterklaas

Sinterklaas is wat ons betreft het mooiste feest dat we in Nederland vieren. Wie heeft er niet als kind in spanning zitten wachten op een bezoek van de goedheiligman? Met onze speciale Sint-goochelact worden de kinderen op een vrolijke en humorvolle manier voorbereid op de komst van de Sint.

Zit er écht wel peper in pepernoten? Wat staat er nou precies in het grote boek? Hoeveel wortels eet het paard van Sinterklaas nu eigenlijk per dag? Janse geeft op een verrassende manier antwoord op deze vragen. In afwachting van de Sint – of gewoon als zelfstandige act – met een beetje goochelarij wordt het Sinterklaasfeest nóg magischer.

Halloween

Steeds meer scholen, BSO’s en sportverenigingen vieren Halloween. Een super leuk feest waarbij altijd lekker gegriezeld kan worden. Janse heeft – als één van de weinige goochelaars in Nederland – een heuse Halloweenshow in elkaar gezet. Wat blijkt? Goochelen en griezelen gaan héél goed samen!

Eerlijk gezegd is Janse’s Halloweenshow eerder grappig dan griezelig. In deze act speelt de meervoudig prijswinnende goochelaar een zeer vergeetachtige vampier die ook nog eens bang is voor spinnen. Met behulp van enkele magische experimenten – én de assistentie van de kinderen – probeert deze graaf zijn angsten te overwinnen!

Kerst

Als er één feest is met een uitgesproken sprookjesachtige sfeer, dan is het kerst. Veel scholen, buurtcentra en instellingen organiseren rond deze tijd speciale vieringen. Hoe leuk is het dan om een passende goochelvoorstelling geheel in de sfeer van kerstmis te presenteren?

Tijdens zijn magische kerstact vertoont Janse klassieke goochelacts die honderd jaar geleden ook al op marktpleinen en in theaters werden vertoond. Sneeuw, kerstkoekjes en magische dennenappels… Dit zijn slechts een paar van de ingrediënten van Janse’s wonderlijke Kerstshow!

Onze Themashows in 2024:

Een vrolijke, interactieve act van 45 minuten met muziek en speciale trucs die passen bij de tijd van het jaar.

Geschikt voor een publiek tot 500 kinderen. Het minimale speelvlak is 2,5 bij 3 meter. Wij zorgen zelf voor geluidsversterking en de bediening hiervan.

Zeer geschikt voor basisscholen en BSO’s


OP ZOEK NAAR EEN VOORSTELLING DIE LEUK IS VOOR DE HELE FAMILIE?

Klik dan hier!