Profiel

Janse is al sinds hij zich kan herinneren bezig met goochelen. Na verschillende goocheldozen uit de speelgoedwinkel te hebben versleten, kreeg hij van zijn opa zijn eerste serieuze boek over goochelen. Op zijn twaalfde verhuisde Janse met zijn familie naar Haarlem waar hij voor het eerst een echte goochelwinkel bezocht. Tijdens het open podium op zijn middelbare school trad hij voor het eerst op voor een groot publiek.

Toen Janse ontdekte dat hij meer kon verdienen met goochelen dan met vakken vullen, nam hij direct ontslag bij het Kruidvat. Zijn eerste betaalde optredens deed hij voor Pannenkoekenhuis de Konijnenberg in Heemstede en bij kinderfeestjes in de buurt. Ook tijdens zijn studie bleef hij goochelen. Na zijn studie nam hij de stap om van goochelaar zijn beroep te maken, een keuze die goed heeft uitgepakt!

Stijl

Door de jaren heen heeft Janse een kenmerkende stijl ontwikkeld. Met zijn karakteristieke kuifje en vlinderdasje wordt hij meestal direct herkent als goochelaar. Janse ontwikkelt veel trucs zelf en besteedt daarbij ook veel aandacht aan de presentatie; elke illusie moet immers ook op een spraakmakende manier worden gebracht. Voor de kinderen is er de nodige portie slapstick en voor de volwassenen de subtiele, filosofische noot. Met deze aanpak kan hij dan ook worden ingezet voor een brede doelgroep.

Janse goochelt met alles wat los en vast zit – zo lang het maar in de koffer past. Zo goochelt hij met traditionele attributen zoals speelkaarten en touw, maar ook met minder alledaagse voorwerpen zoals: sponskonijntjes, Rubik’s Cubes en gloeilampen. Geen truc is hetzelfde en daarom blijft Janse steeds weer verrassen!

Ervaring

Tegenwoordig heeft Janse als vak-artiest een uitstekende staat van dienst. Al sinds zijn 16e verzorgt hij optredens bij allerlei gelegenheden. Sinds 2015 is hij fulltime professioneel goochelaar. Hij heeft optredens verzorgd in meer dan 15 landen en in alle Nederlandse provincies. Janse geeft doorgaans tussen de 150 en 200 optredens per jaar en heeft in de meest uiteenlopende situaties voor gelach en verwondering gezorgd.

Janse goochelde (onder andere) voor deze organisaties:

Stichting Apenheul, BMW Amsterdam, Wageningen Universiteit, Pricewaterhouse Coopers, Coca-Cola, Hema, ID310, Museum voor Volkenkunde Leiden, Idealis, Beter Healthcare, Pannenkoekenhuis de Konijnenberg, Nederlands Openluchtmuseum, Textielmuseum Tilburg, Impulse, Ondernemersvereniging Kesteren, Rotary Zantvoort, De Kloosterkeuken en vele anderen…

Janse trad op bij deze instellingen en evenementen:

Emma Kinderziekenhuis, het Leids Universitair Medisch Centrum, Nieuw Hydepark, Stichting Jansje van Goor, de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem, Kennemer Gasthuis, Zorgcentrum Sparenhout, Zideris Rhenen, Visio, Zorgwinkel Haarlem, Idealis Straattheater Festival, NachtBoter, Parka Cultura, Cultureel Café Haarlem, Nacht van de Fooi, de Tafel van W en anderen…

Janse vertoonde zijn show bij deze scholen en BSO’s:

Coornhert Lyceum, Het Pantarijn, BSO de Zwanenbloem, KoKo Kinderopvang, Kiddies Alkmaar, Chr. Basisschool Holk, Paraat Scholen, Keijzerschool Moerkappelle, SKOS Het Kresje, De Sterrenwachter, Kon. Wilhelminaschool, BSO de Belhamel, Montessori Lyceum Rotterdam, Tilburg Kinderuniversiteit en anderen…

Erkenning

Onderscheidingen:

3e prijs NK Goochelen 2023 – Categorie ‘Mentale Magie’

3e prijs NK Goochelen 2019 – Categorie ‘Parlour Magic’

3e Prijs NK Goochelen 2019 – Categorie ‘Cartomagie’

2e prijs NK Goochelen 2016  – Categorie ‘Parlour Magic’


“Hij neemt zijn publiek mee in zijn verhaal,
omdat hij een act heeft gekozen die heel dicht bij hemzelf ligt…”

Juryrapport Nederlandse Kampioenschappen 2016

Reacties

5/5

Janse heeft met zijn fantastisch goochelwerk ons familiefeestje extra leuk gemaakt. Janse entertaint alle leeftijden; ook de 90-jarigen hebben enorm genoten. Janse is professioneel, zeer prettig in de omgang en voelt zijn publiek  uitstekend aan. We genieten nog na!

Anke Groen

5/5
“Alsnog dank voor de workshop, we hebben ervan genoten – de reacties achteraf waren erg goed! Velen hebben de trucs (met succes!) tijdens de kerstdiners zelf gedemonstreerd. Super mooi!”  

Peter Geurts / BigSpark

5/5

“Ik had Janse ingehuurd om op mijn verjaardag een verrassings-act te komen doen. Janse heeft deze verwachtingen meer dan overtroffen; het was echt fantastisch! (…) Mijn vrienden en ik vragen ons nog steeds af hoe die ene truc nou in elkaar zat…”

Aleta Verrips

5/5

Vooraf een prettig contact gehad met Janse om dingen kort te sluiten. Hij wist iedereen te verrassen met zijn acts en trucs. Heb alleen maar leuke reacties gehad over deze tafelgoochelaar. Een aanrader voor iedere verjaardag of feestje. Echt top!!

José Deelen

5/5

Janse heeft op het 10-jarig jubileum van zorgboerderij De Berkelhof veel mensen versteld doen staan! (…) Hij had goed overzicht in wie er ‘nog niet aan de beurt was geweest’, en kon uitstekend overweg met de mensen met een verstandelijk beperking. Er werd nog lang over nagepraat….. Bedankt Janse!!!!

Erna Nieuwenhuis

4.5/5

Gedreven, professioneel en uiterst kundig in het goochelen. Een zeldzame vakman die goochelen tot kunstvorm maakt!

Tim Horsting

5/5

Janse Heijn was bij ons in Alkmaar te gast op ons jaarlijkse Pietenfeest op de BSO. Op een enorm leuke manier betrok Janse de kinderen en Pieten bij zijn show. Als je op zoek bent naar humor, goochelen, overleg en betrouwbaarheid dan ben je bij Janse op het juiste adres! Wij bevelen Janse dan ook zeker aan.

Robin de Haan

5/5

“Heeft op onze basisschool 3 voorstellingen gegeven aan kinderen van 3 t/m 6 jaar.
Kinderen, juffen en ouders waren heel enthousiast. Wij hebben een geweldige ochtend gehad.”

Fam. Kraaikamp

 

Meer onafhankelijke reacties bekijken?
Klik hier voor reviews op Google (pagina opent in een nieuw tabblad).

Klik op één van de filmpjes hieronder om een idee te krijgen van Janse’s stijl.